هنگام انتخاب چاقوی آشپزخانه اندازه طول،تیغه، وزن آن از همه مهم تر هستند.
چرا اندازه چاقوی آشپزخانه مهم است؟ اکثر آشپزهای حرفه ای هم نظر هستند که اندازه چاقوی آشپزخانه برای عملکرد و سهولت در زمان آشپزی یک امر بسیار حیاتی است اندازه چاقو بر نحوه تکه تکه کردن گوشت و سبزیجات تاثیر می گذارد.
و همچنین وزن چاقو نیز بر این قاعده مستثنا نیست هر چقدر چاقوی آشپزخانه سنگین تر باشد قدرت مانور دست شما کم تر می شود و باعث خستگی دست شما می شود و در نتیجه زمان برش و تکه تکه کردن نیز افزایش پیدا می کند.
تیغه چاقوی آشپزخانه باید از فولاد استیل ضد زنگ یا فولاد فنر ضد زنگ باشد جنس دسته آن نیز باید از فیبر، کاچو، پلاستیک فشرده، یا چوب سبک باشد.
تفاوت چاقوی تیغه کوتاه و بلند:
در مرحله اول به اولویت کار شما بستگی دارد که آیا نیاز به چاقوی تیغه کوتاه دارید یا تیغه بلند.
چاقوی تیغه کوتاه:
طول تیغه این نوع چاقوها معمولا بین 15 الی 20 سانتی متر است و قدرت مانور و کنترل این چاقوها راحت تر است طول کوتاه تر این نوع چاقوها به شما این امکان دار می دهد که با انرزی کم تر برش های دقیق تری انجام دهید.
چاقوی تیغه بلند:
طول تیغه این نوع چاقوها معمولا بین 20 الی 40 سانتی متر است این نوع چاقو ها به شما این امکان را می دهد که برش های عمق تر و دقیق تری انجام دهید مانند پاک کردن ماهی، خرد کردن سبزیجات، خرد کردن قطعات بزرگ گوشت یا استخوان
طول استاندارد دسته چاقوی آشپزخانه بین 10 الی 12 سانتی متر است.
وزن استاندارد چاقوی آشپزخانه بین 150 تا 220 گرم می باشد.