اکثر مردم به چاقوهایی که در آشپزخانه خود استفاده می کنند اهمیتی نمی دهند. در این میان چیزهای زیادی در مورد چاقو وجود دارد که همه کسانی که از چاقو استفاده می کنند باید بدانند، میتوان قطعات تشکیل دهنده چاقو را به چهار بخش تقسیم کرد.
1. دسته : بیشتر چاقوهای مورد استفاده یا دارای دسته چوبی یا پلاستیکی هستند برخی از سازندگان چاقو، چاقوهایی با دسته های فلزی می سازند اما این نوع دسته ها معمولا در چاقوهای جیبی خاص مورد استفاده قرار می گیرند، دسته های چوبی بهتر از دسته های پلاستیکی هستند زیرا مقاومت چوب از پلاستیک بالاتر هست.
2. ساختار : نکته مهم دیگری که باید در مورد چاقوها بدانید، نحوه ساخت آنها است. ساخت چاقو به دو چیز بستگی دارد :
3. فولاد : دو نوع اصلی فولاد که معمولاً توسط سازندگان چاقو استفاده می شود، کربن و فولاد ضد زنگ هستند.
مزایا و معایب : فولاد کربنی بسیار قوی و حتی بسیار گرانتر از فولاد ضد زنگ است. اما با گذشت زمان زنگ میزنند و خورده میشوند، باعث میشود نیاز به نگهداری اصولی داشته باشد.
از طرف دیگر فولاد ضد زنگ برای استفاده بسیار جذاب تر است، اما آنها به راحتی کدر می شوند و تقریباً قبل از هر استفاده باید تیز شوند.
4. لبه ها : لبه های چاقوها مستقیم یا دندانه دار هستند. چاقوهای لبه مستقیم برشی صاف ایجاد می کنند، اما تقریباً در هر بار استفاده باید دائماً تیز شوند. چاقوهای لبه دندانه دار نیازی به تیز کردن مداوم ندارند. حتی نمیتوان آنها را دوباره تیز کرد و همانطور که با چاقو برش میزنیم، شیع برش شده را پاره پاره میکنند.