اماکن گردشگری زنجان مقصدی جذاب برای خانوادهها از گنبد سلطانیه و بازار سنتی زنجان تا غار کتله خور سفری پر از ماجراجویی، یادگیری و لحظاتی به یادماندنی برای تمام اعضای خانواده.
اماکن گردشگری زنجان با تنوع بالای خود یکی از مقاصد دیدنی ایران است. از گنبد سلطانیه، این شاهکار معماری ایرانی، تا غار کتله خور، هر یک از این مکانها جذابیت خاصی دارند. اگر به دنبال کشف جاذبههای گردشگری زنجان هستید، بازدید از بازار سنتی و رختشویخانه را فراموش نکنید. در میان مکانهای دیدنی زنجان، دودکش جن و پارک ائل داغی نیز تجربهای متفاوت ارائه میدهند. برای آشنایی بیشتر با گردشگری در زنجان، راهنمای ما را مطالعه کنید.
گشت و گذار در شهر دیدنی زنجان همیشه هیجان انگیز و غیرمنتظره است: گاهی بازاری تاریخی سر راه شما سبز می شود و گاهی هم بنایی چندصدساله پیش چشمان شما نمایان می گردد. از حمام های سنتی گرفته تا مساجد باستانی، زنجان حرف های زیادی از تاریخ کشورمان برای روایت دارد؛ کافی است از برخی جاذبه های زنجان دیدن کنید تا اصالت تاریخی این شهر باشکوه و دیدنی بر شما آشکار شود.
در میان تمامی اماکن تاریخی این شهر، شکوه و زیبایی یکی از بناهای آن زبانزد خاص و عام است، بنایی که حتما آوازه زیبایی های وصف ناشدنی گنبد فیروزه ای آن را بارها شنیده اید، مکانی که به تنهایی اصالت تاریخی این شهر را به دوش می کشد و با معماری جذاب و تماشایی خود، بدخواهان این سرزمین را نیز به تحسین وا داشته است: گنبد باشکوه سلطانیه، بنایی بی بدیل، اصیل و روح نواز که با نمای شگفت انگیز خود، اوج هنر معماری اسلامی ایرانی را به معرض نمایش گذاشته است و یکی از جهانیترین جاهای دیدنی ایران شده است.
لقب بزرگ ترین بنای آجری جهان و سومین گنبد مرتفع دنیا، پس از سانتا ماریا و ایا صوفیه را به خود اختصاص داده است.
سبک معماری منحصربفرد آن سبب شده که در ساخت دیگر بناهای مشهور دنیا از آن الهام گرفته شود.
یکی از دیدنی ترین و زیباترین جاذبه های شهر زنجان محسوب می شود.
از مستحکم ترین بناهای تاریخی کشورمان بشمار می رود.
از ارزش فرهنگی و تاریخی بسیاری برخوردار بوده و در فهرست آثار یونسکو به ثبت رسیده است.
به اعتقاد بسیاری از محققان و تاریخ شناسان، گنبد سلطانیه در بین سال های ۷۰۴ تا ۷۱۲ قمری به دستور حاکم وقت ایلخانی، محمد خدابنده اولجایتو احداث گردید. او در دوران حیات خود شهر سلطانیه را تاسیس کرد و پایتخت کشور را از تبریز به این شهر انتقال داد. خدابنده پس از آن که دین خود را تغییر داد و مسلمان شد، تصمیم گرفت بنایی زیبا با معماری اسلامی در شهر سلطانیه احداث کند. بنابراین برخی از معماران برجسته کشورمان را گردهم آورد و دستور داد تا بنایی زیبا و ماندگار را در این شهر دیدنی احداث کنند. گذر زمان نشان داد که او به هدف خود، که احداث بنایی ماندگار بود، نائل آمد، زیرا با وجود اینکه ۷۰۰ سال از ساخت گنبد سلطانیه می گذرد، این بنا همچنان استوار و مستحکم در جای خود ایستاده است.
استان زنجان، سلطانیه، ۳۶ کیومتری شرق زنجان، خیابان گنبد
از ساعت ۸ صبح تا ۱۸:۳۰ عصر | در روزهای بهار و تابستان بیشتر هست
قطعا باید یکی از انتخابهایمان حمام سنتی حاج داداش باشد. حمامی که قدم گذاشتن در فضای داخلی آن شما را به روزگاران گذشته ایران زمان خواهد برد. جدا از ارزش تاریخی این حمام، زیباییهای معماری و طراحی آن نشان میدهد که ایرانیان از همان ابتدای کار تا چه اندازه خوش سلیقه و هنرمند بودهاند. آرامشی که در فضای داخلی این حمام جریان دارد، شما را کاملا مجذوب خود خواهد کرد. این حمام که در دهههای اخیر به رستورانی سنتی تغییر کاربری داده، مطمئنا یکی از بهترین تجارب شما در شهر زنجان خواهد بود.
حمام سنتی حاج داداش تنها حمام شهر زنجان با ستون سنگی بوده و از مکانهای تاریخی و مهم شهر به شمار میآید.
این مکان با همان ساختار اصلی خود امروزه به یک سفره خانه دلباز تبدیل شده است.
حمام سنتی حاج داداش زنجان در نزدیکی سایر اماکن دیدنی این شهر از جمله بازار زنجان قرار گرفته است.
عمر حمام سنتی حاج داداش زنجان بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ سال تخمین زده میشود. این یعنی، حمام مذکور به دوران قاجاریه تعلق دارد. البته از دوران صفویه به بعد، از محوطه حمام سنتی حاج داداش زنجان به عنوان مکانی برای انجام معاملات بومی و محلی استفاده میشد. این بنای چشم نواز و تماشایی تا سال ۱۳۶۸ به عنوان حمام مورد استفاده قرار میگرفت اما پس از تعطیلی چند سالهای، بالاخره در سال ۱۳۷۷ تصمیم به تبدیل آن به رستوران و سفره خانه گرفته شد.
البته در این راه، تلاش همگان بر این بود که ساختار اصلی حمام سنتی حاج داداش زنجان به هم نریزد. به همین دلیل، با مرمتها و تغییرات مختصری که بر روی فضای داخلی آن پیاده شد، فقط یک سال بعد، یعنی در سال ۱۳۷۸ ، رستوران سنتی حاج داداش زنجان فعالیت خودش را آغاز کرد.
زنجان، خیابان امام خمینی، کوچه سیدلر زنجان، خیابان فردوسی، خیابان ضیایی
از ساعت ۹ صبح تا ۱۱ شب
در دنیا غارهای بسیاری وجود دارند که هرکدام از نظر ویژگی های زمین شناسی، ساختاری و ظاهری، متفاوت و منحصربفردند، غارهایی که از دیرباز مامن و پناهگاه آدمی و دیگر موجودات زنده بوده اند، از آتش فشان ها و زمین لرزه ها جان سالم بدر برده اند و طی میلیون ها سال در فرآیند تخریب و بازسازی زمین، به شکل امروزی خود درآمده اند تا سرگذشت پرفراز و نشیب این کره خاکی و ساکنانش را پیش چشمان ما نمایان کنند. بله، غارها با یکدیگر متفاوتند؛ برخی کم عمق، برخی وسیع و برخی مانند غار کتله خور زنجان، قدمتی برابر با عمر کره زمین دارند.
غار کتله خور زیباترین غار دنیا و دومین غار وسیع جهان است.
یکی از دیدنی ترین جاذبه های استان زنجان بشمار می رود.
از بخش های مختلفی تشکیل شده که هرکدام از ساختار و شکل ظاهری متفاوتی برخوردارند.
کتله خور از غارهای عمیق و خشک کشورمان محسوب می شود که در محیطی مستطیلی شکل، در ابعاد ۲۰۰۰ در ۱۵۰۰ مترمربع در جنوب غربی استان زنجان و در شهرستان زیبای خدابنده تشکیل شده است. این غار که به اعتقاد بسیاری از گردشگران، زیباترین غار دنیا بشمار می رود، پس از غار ویتنامی سون دونگ، لقب دومین غار وسیع دنیا را نیز یدک می کشد. کتله خور نه به دلیل زیبایی و وسعت آن، بلکه از نظر قدمت و ژئولوژی نیز از ارزش های بسیاری برخوردار است و اطلاعات مفیدی را در زمینه دیرینه شناسی به محققان ارائه می دهد..
استان زنجان، ۱۴۶ کیلومتری زنجان
از ساعت ۹ صبح تا ۱۸ عصر
رختشویخانه زنجان که امروز یکی از جاهای دیدنی زنجان به شمار میرود، بنایی برای زنان زنجانی بوده تا به شستشو بپردازند. در این قسمت که هرزآبهای سطحی شهر جمع میشود و به زبان ترکی بابا جامال چوقوری یعنی گودال بابا جمال گفته می شود، در واقع سازهای سرپوشیده است. امروزه این ساختمان در مرکز شهر زنجان و در محله قدیمی عباسقلیخان نبش خیابان سعدی قرار گرفته است. رختشویخانه مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته و به عنوان موزه مردمشناسی زنجان ثبت تاریخی شده است.
با سفر به رختشویخانه زنجان با اصول شستشوی لباس و ظروف در بناهای عمومی آشنا می شوید. همچنین شیوه زندگی مردم زنجان مخصوصا زنان در گذشته برایتان معرفی می شود.علاوه بر این ها، این ساختمان معماری زیبا و خاصی دارد که بازدید از این مکان برای همه توصیه می شود.
در سال ۱۳۰۷ علیاکبر خان توفیقی شهردار وقت زنجان برای رفاه حال زنان رختشویخانه را ساخت که در هیچ کجای ایران یافت نمی شد. آب رختشویخانه از قنات قلعهچی حاجی میربهاءالدین تامین می شده و در مخزن بزرگی انبار میشده است. استفاده از رختشویخانه برای همه افراد با هر طبقه و قشری رایگان بوده و می توانستند بصورت شبانهروزی از رختشویخانه استفاده کنند.
استان زنجان، خیابان سعدی، کوچه رختشویخانه
از ساعت ۹ صبح تا ۷ عصر
در نزدیکی شهرستان ماهنشان استان زنجان جاذبه ای مرموز و عجیب قرار گرفته است، بنایی که ردی از جن و دیو را بر چهره دارد و بومی ها ساختش را کار جنیان می دانند به همین دلیل است که به آن دودکش جن می گویند. در اصطلاح زمینشناسی به پدیده طبیعی دود کش جن «هودو» می گویند، هودو در واقع سنگی شبیه قارچ است که در اثر فرسایش شکلی شبیه مناره بلند و نازک پیدا کرده و سنگ دیگری روی آن قرار گرفته است، در زنجان به این هودوها «دودکش جن» گفته می شود. برای دیدن دودکش جن باید به ۲۰ کیلومتری شهر ماهنشان و ۱۲۰ کیلومتری زنجان بروید. در آنجا ستونی بلند از جنس خاک رس را می بینید که در اثر فرسایشی طولانی مدت به وجود آمده و تخته سنگی مسطح در بالای آن ظاهری شبیه دودکش را به آن داده است. شاید بپرسید چرا محلی ها به این دودکش ها «دودکش جن» می گویند؟ چون در گذشته ساخت هر بنایی که برای انسان سخت بوده را به جن و دیو نسبت می دادند. هودوها همیشه پدیدهای قابل توجه برای زمینشناسان هستند اما از هودوهای زنجان هیچ حفاظتی انجام نمی شود و در معرض تخریب قرار گرفته است. در پای این دودکش ها دژی کهن قرار دارد که خبر از قدمت طولانی این محل می دهد. با گذر از دودکش ها به بقایای قلعه بزرگی برمی خوریم که به آن قلعه بهستان با تخت دیو می گویند. این قلعه با ۶۴ اتاق و دو راه پله در لیست آثار ملی قرار دارد و بازدید از آن بسیار خاطره انگیز است. شکل ظاهری بیرون قلعه شبیه دیواره ای از دودکش های به هم چسبیده و تعدادی دودکش های جداست. در پایین قلعه روزنه هایی به چشم می خورد که ظاهر آن را را مرموز و اسرار آمیز کرده است. دلیل این که به این قلعه، «تخت دیو» می گویند این است که محلی ها بر این باور بودند که دیوها بر روی سنگ های مسطح بالای ستون ها می خوابند. قدمت بنای اولیه این قلعه به دوره ساسانی برمی گردد اما از آن در قرن های ۵ و ۷ هجری استفاده می شده و برای ساختن اتاق های آن کوه ها را حفر کرده اند. فضای کلی قلعه به ۳ قسمت اتاقها، دالانها و راه پلهها تقسیم میشود. در ضلعهای غربی و شرقی، راه پلههای زیگزاگی وجود دارد که طبقات زیرین آن فرسایش زیادی پیدا کرده اند و عبور از آن ها خطرناک است. راه پلههای ضلع شمالغربی قلعه کاملا سالم و دست نخورده اند و در بالای آن ها، اتاقی به شکل طاق محرابهای مسجد های اسلامی قرار گرفته است.
در زمانهای بسیار دور این مکان محل استقرار و حکومت مادها بوده است و وجود این قلعه گفته ها را تصدیق میکند. هرچند قدمت بنای اولیه این قلعه را به دوره ساسانی نسبت میدهند اما در قرن قرون ۵ تا ۷ هجری و در دوره اسلامی مرود استفاده قرار میگرفته است. دیوارهای این قلعه شبیه دودکشهای به هم چسبیده است.تعدادی دالان، پله و ۶۴ اتاق در این قلعه جای گرفته است که بر اثر حفر کردن دستی در دل کوهها ایجاد شده است. در قسمت شمال غربی این قلعه پلههای زیادی وجود دارند که کاملا از فرسایش به دور بوده اند و شما را به اتاقی در بالا که میبرد که سقف آن طاقی شکل است. این قلعه به دلیل مجاورتش با دودکش جن، به قلعه جن معروف است. نام دیگر این دودکشها نیز تخت دیو است زیرا بر این باور بودند دیوها بر روی سنگ های مسطح بالای ستون ها می خوابند.
بعد از وارد شدن به آزادراه زنجان-تبریز ۳۵ کیلومتر از شهر زنجان خارج میشویم خروجی ماهنشان را در منطقهای به اسم نیکپی دیده میشود این جاده در ضلع جنوبی آزادراه است و بعد از ۶۰ کیلومتر رانندگی به بهستان میرسیم.
بازدید از این مکان اعجاب انگیز رایگان است همچنین زمان پیشنهادی برای بازدید از این مکان با توجه به زمان رفت و برگشت به مرکز شهر زنجان ۱ روز پیشنهاد شده است.
شهر زنجان موزهای دارد به نام موزه باستان شناسی و مردان نمکی. موزهای که در آن، تاریخ و تمدن بشری به طور شفاهی با بازدیدکنندگانش حرف میزند و شما را به کوچه پس کوچههای تاریخ پر آوازه ایران میبرد. در این موزه، شش جسد وجود دارد که گویا متعلق به دوران هخامنشیان و ساسانیان است. اجسادی با ریش سفید و هیکل نمکی که تماشا کردنش، همه را مات و مبهوت میکند.
از لحاظ تاریخی، موزه باستان شناسی و مردان نمکی یکی از مهمترین موزههای جهان به شمار میرود.
مردان نمکی موجود در این موزه، به قدری با ارزش هستند که تاکنون قیمتی روی آنها گذاشته نشده است.
مومیاییهایی که در این موزه وجود دارند، بسیار حیرتانگیز و تماشایی هستند.
دسترسی به موزه باستان شناسی و مردان نمکی در شهر زنجان بسیار راحت است.
موزه باستان شناسی و مردان نمکی زنجان در عمارت ذوالفقاری این شهر واقع شده است. عمارتی متعلق به دوران قاجار که در نمای بیرونی آن میتوان نمودهای بارزی از معماری آن دوران از جمله آجرکاریها و طرحهای هندسی را به وضوح تماشا کرد و خودش به تنهایی یکی از جاهای دیدنی زنجان به شمار میرود. این موزه در اواخر سال ۱۳۸۷ تاسیس شد. البته مومیاییهای موجود در موزه باستان شناسی و مردان نمکی زنجان در زمستان سال ۱۳۷۲ کشف شده بودند اما به خاطر کمبود امکانات لازم برای نگهداری از این مومیاییها، انتقالشان به این موزه با تاخیر زیادی انجام شود. بالاخره در سال ۱۳۸۶ اجساد به طور موقت به این موزه انتقال یافتند و یک سال پس از آن این موزه به صورت رسمی، به عنوان اولین موزه باستان شناسی استان زنجان تاسیس شد.
همانطور که اشاره شد، کشف تاریخی مردان نمکی در سال ۱۳۷۲ به وقوع پیوست. در حقیقت، این اجساد در دل یک معدن نمک در منطقه چهرآباد استان زنجان و در یک کیلومتری روستای حمزه لو و ۷۵ کیلومتری شهر زنجان قرار داشتند. جالب اینجاست که تا همان سال ۱۳۷۲ ، بهرهبرداری از نمک این معدن به شکل دستی و سنتی توسط کارگران انجام میشد اما پس از آن، با ورود شرکتی جدید به این موضوع، قرار شد که کار بهرهبرداری با ابزارآلات مکانیکی ادامه یابد. اما در همان بار اول، نیم تنههای انسانی و مو و ریشهایی از گذشتههای دور در مقابل بولدزرهای این شرکت ظاهر شدند تا از این پس، دری به وسعت تاریخ بر روی باستان شناسان گشوده شده باشد. البته کشف مومیاییها به این سادگی هم نبود. در ابتدا، مسئولان و کارشناسان توجه چندانی به دیده شدن نیم تنه انسانی نداشتند. اما کشف جسدی دیگر در سال ۱۳۸۳ ، دیگر همه را مجاب به توجه بیشتر به این موضوع کرد.
زنجان، سبزه ميدان، عمارت ذوالفقاری
از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ عصر
پنجاه و شش راه ورودی اصلی و فرعی دارد. ۹۴۰ مغازه بزرگ و کوچک در خود جای داده است. لقب طولانیترین بازار ایران را یدک میکشد. از نقاط مختلف شهر میتوان وارد آن شد. جوش و خروش مردم در آن، هیچ نقطه پایانی ندارد. اینجا بازار زنجان است. جایی که قلب این شهر دوست داشتنی در آن میتپد. اگر شانس سفر به شهر زیبای زنجان به شما رو کرده، مطمئن باشید که با بازدید از بازار زنجان و تماشای زیباییهای فرهنگی، سنتی، تاریخی و معماری این بازار، یکی از به یاد ماندنیترین مسافرتهای خود را تجربه خواهید کرد.
بازار زنجان یکی از نمادهای اصلی این شهر و جاهای دیدنی زنجان بوده و نبض اقتصادی زنجان را در دست دارد.
پویایی این بازار و تنوع راستهها، کاروانسراها و مغازههای این بازار، همه را به حیرت وا میدارد.
این بازار که طولانیترین بازار ایران است، محلی ایدهآل برای برخورد آرا و افکار اجتماعی بوده و در آن میتوان به وضوح با خلقیات مردم شهر آشنا شد.
فاصله بازار زنجان با مرکز شهر چندان زیاد نیست.
در زمان آقا محمد خان قاجار سنگ بنای ساخت طولانیترین بازار ایران در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار در زنجان بنا نهاده شد و ۸ سال پس از آن، در دوران پادشاهی فتحعلی شاه، ساخت این بازار تاریخی و مهم به پایان رسید البته ناگفته نماند که از دوران صفویه، اکثر معاملات مردم شهر در این قسمت انجام میشد و همین امر، تاثیر بسزایی در ساخته شدن بازار زنجان در سالهای بعدی داشت. این بازار شامل دو بخش غرب و شرق است که به نظر میرسد بخش غربی آن قدمت بیشتری دارد. زیرا در سمت غربی بازار زنجان میتوان آن حال و هوای سنتی را به خوبی حس کرد.
اگر تاریخشناس خوبی باشید، با اولین قدمی که در بازار زنجان میگذارید، متوجه معماری قاجاری این بازار خواهید شد. هر چند که مغازههای این بازار مسقف سر و شکل دیگری نسبت به مدل اولیه خود گرفتهاند، اما باز هم عناصر بسیار زیادی از گذشته این بازار در معماری آن میتوان مشاهده کرد. مسجدها، سراها و حمامها که در سالهای بعد به این بازار اضافه شدند، در کنار سایر عناصر آن از جمله تیمچهها، چهارسوقها و کاروانسراها، همگی حکایت از یک بازار اصیل ایرانی دارند. در تمامی این عناصر میتوان تکنیکهای معماری دوران قاجاریه مثل استفاده از آجر و ایجاد طرحهای هندسی مختلف، ایجاد تزئیناتی مثل طاقها و قوسهای هلالی شکل، کاشیکاریهایی با طرحهای مختلف، ستونهایی با نمای گلدانی و چندین مورد دیگر را به وضوح تماشا کرد. سرای ملک و گرمابه حاج داداش، نمادهای باشکوهی از معماری این بازار محسوب میشوند.
زنجان، بلوار امام خمینی، سبزه میدان
از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۱۰ شب
اگر اهالی شهر تبریز پارک ائل گلی را پاتوق خود کرده باشند، زنجانی ها نیز برای فرار از ساختمان های شهری به دامنه کوه گاوازنگ و مجموعه ائل داغیاش پناه می برند؛ منطقه ای کوهستانی که با چشم اندازهای معرکه، کوه ها، طبیعت سر سبز و امکانات تفریحی و رفاهیاش یکی از اصلی ترین مراکز تفریحی شهر زنجان به حساب می آید.
در دهه هفتاد طرح یک مجموعه گردشگری و تفریحی در منطقه گاوازنگ زنجان تصویب شد و ۱۰۰ هکتار از زمین های این منطقه به مجموعه گردشگری اختصاص یافت. فاز اول این مجموعه که شامل پیست اسکیت، پیست دوچرخه سواری، آمفی تئاتر، آلاچیق ها، تالار ائل داغی، کافیشاپ و فضای سبز بود با مساحت ۳۰۰ هکتار بهره برداری شد. البته طرح ها و برنامه های زیادی برای مجموعه ائل داغی در نظر گرفته شده تا از منطقه گاوازنگ یک مجموعه تفریحی-گردشگری فوق العاده بسازند. گاوازنگ اسم کوهی مشرف به این منطقه است که یک چشمه دارد و در فاصله سه کیلومتری شهر واقع شده است.
برای طبیعت گردی یکی از بهترین گزینه های نزدیک به شهر محسوب می شود.
امکانات تفریحی مجموعه ائل داغی برای هر سن و سالی مناسب است.
برای آرامش، هیجان، ورزش و تفریح می توان به این مجموعه سر زد.
دوچرخه سواری، پیاده روی و کوهنوردی
معمولا بیش تر کسانی که به ائل داغی می روند میانه خوبی با پیاده روی یا کوهپیمایی و حتی کوه نوردی دارند. در این منطقهِ کوهستانی تا چشم کار می کند کوه دیده می شود و برای همین می توانید در خلوت خود از مسیرهای هموار و یا مسیرهای پیاده روی به سمت دامنه های کوه ها بروید و به دور از دوندگی های روزانه شهری از هوای آنجا لذت ببرید یا اگر پیاده روی را دوست ندارید به پیست دوچرخه سواری سر بزنید.
تندیس آهو
در مسیر خود به تندیس آهوی بزرگی برمیخورید که به خاطر اندازه و ارتفاعش از ابهت خاصی برخوردار است. تندیسی فولادین به ارتفاع ۲۱ متر که معمولا همه بازدیدکنندگان عکسی یادگاری از این مجسمه دارند. این تندیس در واقع به شکل نمادین آنجا نصب شده و به این خاطر است دشت سهرین زنجان تنها زیستگاه آهوهای شمال غرب کشور به حساب می آید.
سد گاوازنگ
بعد از پیمودن مسیری ۲ کیلومتری به سمت کوه های گاوازنگ به سدی زیبا می رسید که زندگی دوباره ای به طبیعت اطرافش داده است. سد گاوازنگ سوژه خوبی برای عکاسی های شما خواهد بود و از طرفی با ارائه قایق های پدالی و پارویی امکان تفریح نیز برای گردشگران مهیا شده است. در کنار این سد رستوران ها و غرفه هایی برای پذیرایی از مهمانان دایر است.
بام زنجان
کسانی که عاشق آرامش باشند، تماشای شهر در سکوت شب را بسیار دوست دارند. تماشای چشم انداز معرکه از ارتفاع بالا می تواند هیجانانگیز یا آرامش بخش باشد، به هر حال در منطقه ای از ائل داغی که به بام زنجان معروف است می توانید شهر زنجان را زیر پایتان حس کنید. بعد از روشن شدن چراغ های شهر، زیبایی این منظره دو چندان شده و سوژه فوق العاده ای برای عکاسی می شود.
سینما آمفی تئاتر
گاهی حال و هوای ائل داغی با برگزاری جشن ها و مراسم به کلی عوض می شود و چهره شاداب تری به خود می گیرد. این جشن ها معمولا در آمفی تئاتر بزرگ ائل داغی برپا می شوند، جایی که ظرفیت میزبانی از ۱۵۰۰ نفر را دارد.
تفریحات رایج در مجموعه ائل داغی
پاراگلایدرسواری
ارتفاعات گاوازنگ محلی برای تحقق رویاهای جوانان شهر است، مکان مناسبی برای چتربال سواری و پرواز بر فراز کوه ها و مجموعه بزرگ ائل داغی. دیدن بافت شهری در هنگام پرواز از لذت هایی است که با هر بار بازدید از ائل داغی وسوسهتان خواهد کرد.
بادبادک بازی
بعضی از روزها پرواز بادبادک های دست سازی را بالای ارتفاعات گاوازنگ می بینید، این بخش یکی از مکان های مورد علاقه خانواده هاست. جایی که حتی می توانید در مسابقه بادبادک پرانی شرکت کنید. البته این مسابقه همیشه برگزار نمی شود.
جشنواره ها
هر سال جشنواره های مختلفی در مجموعه ائل داغی برگزار می شوند که از محبوب ترین های آن ها می توان به جشنواره آش و جشنواره روستا اشاره کرد. در این جشنواره ها تمرکز روی رسوم، آداب و فرهنگ محلی است برای همین فرصت خوبی برای آشنایی با زندگی مردم محلی زنجان و فرهنگ های قدیمی آن ها می باشد.
زنجان، جاده گاوازنگ، شمالیترین نقطه زنجان، دامنه کوه گاوازنگ
مکان های بیشتری به لیست اضافه خواهند شد…